Toerist in eigen omgeving: Deventer

IMG_4305[1]

Ik heb al eens verteld dat Gerard bezig was met een Monopoly editie van Apeldoorn, (kun je terug lezen in dit blogje) Deze is helemaal klaar en ondertussen hebben vele gelukkige Apeldoorners dit spel in hun bezit. Dacht ik klaar te zijn met rondzwervend monopoly geld, huisjes, hotels en dozen? Nee, we gaan gewoon door en nu met editie Deventer! Dus maar eens een dagje Deventer gedaan.

Om het spel Monopoly Deventer uit te kunnen brengen is Gerard daar natuurlijk veel aanwezig. We besloten dan ook een dagje Deventer te doen en met de pont de IJsel over te gaan.

IMG_4231

Dit hadden we nog niet eerder gedaan. We wonen vlakbij Deventer en gingen daar ook wel eens winkelen. We reden Deventer City in en parkeerde de auto in de parkeergarage. Hoppa, eind van de dag natuurlijk een hoop parkeerkosten armer. Dus we besloten nu eens met de pont te gaan. Harstikke leuk natuurlijk, ook voor de kids. €1,50 betaal je voor een retourtje en aan de overkant van de IJssel loop je zo langs de kerk het centrum in. Opeens kijk je met heel andere ogen naar deze stad en zie je ook al het moois wat deze stad te bieden heeft.

IMG_4237

Deventer heeft een monumentale sfeer, is een historische stad, met zijn leuke, gezellige, nauwe straatjes en hoekjes. Leuke trappetjes en mooie huisgevels. Het winkelhart van Deventer heeft heel veel gezellige kleinschalige winkeltjes. Maar ook een V&D ontbreekt er bijvoorbeeld niet.

IMG_170620215bron foto

Ook wilden we een bezoekje brengen aan de Grote of Lebuinuskerk. Op de terugweg naar de pont was er helaas geen tijd meer voor en deze gaan we nog op een ander moment bezichtigen.

1024px-Lebuinuskerk2011abron

Daarnaast heb je natuurlijk de Deventer Koek, Deventer Boekenmarkt en het Dickens festijn. En natuurlijk de Brink om niet te vergeten. Een gezellig plein met al z’n hippe en leuke terrasjes. Daar hebben we natuurlijk even een broodje gegeten en het was markt dus het zag er heel gezellig uit.

Ik ga gauw eens met een vriendinnetje terug om lekker te shoppen en al die gezellige straatjes en winkeltjes beter te ontdekken want dat vond ik vooral reuze interessant haha!

IMG_4302[1]

Wie heeft er nog meer leuke weetjes over Deventer, Hanzestad aan de IJssel?

3 thoughts on “Toerist in eigen omgeving: Deventer

  1. Ja Deventer is heel erg mooi ik heb er vroeger gewerkt en dus ook veel gewinkeld ook met mijn ouders.. [de opa en oma van Sandra].. gingen we vroeger als kind al mee later toen ik verkering kreeg gingen we bijna iedere zaterdag in Deventer winkelen ,dus Sandra als je je moeder ook een keer mee wilt nemen naar Deventer dan hou ik me aanbevolen Haha..
    liefs van mij.
    en de lebunius kerk die heb ik bezichtigd en als je daar helemaal boven op bent dan heb je een prachtig uitzicht.

    Like

  2. Deventer is een hele mooie stad. Mijn geboortestad om precies te zijn. Heel veel leuke jeugd herinneringen. Ook mijn grote angst voor slangen komt hier vandaan. Jaren geleden was er een tentoonstelling van slangen in de grote kerk en toen is er 1 ontsnapt. Aangezien ik, als klein meisje die dag in het centrum was werd ik zo bang dat ik niet meer durfde te slapen. Nog heb ik er soms nachtmerries van. Gr Marente

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s