Tips voor onderhoud van je sieraden

Knipsel

Heb je net een mooi (handgemaakt) sieraad gekocht? Dan ben je er natuurlijk hartstikke zuinig op. In deze blogpost geef ik je tips en tricks hoe je het beste met je sieraden om kan gaan. 

De sieraden van SanShine zijn allemaal met liefde en zorg handgemaakt. Materialen en kleuren worden dan ook met zorg uitgezocht en op elkaar afgestemd. Maar de sieraden van SanShine bevatten geen echt zilver of echt goud. Daardoor kunnen de sieraden na een tijdje wat minder mooi worden. Maar wanneer je onderstaande tips opvolgt blijven je sieraden zeker langer mooi.

  • Doe je sieraden af met douchen, schoonmaken, zonnen en sporten. Zorg ervoor dat ze niet nat worden. Water en zeep kan de materialen aantasten.
  • Berg je sieraden netjes op wanneer je ze niet draagt. In het bijbehorende doosje of sieraden zakje.
  • Doe je sieraden af als je gaat slapen.
  • Cosmetica, parfum, crèmes enz kunnen leiden tot snelle verkleuring van de metalen. Het beste is om eerst je bodylotion, parfum of make-up aan te brengen en als laatste je sieraden om te doen.
  • Door de PH waarde van je huid kan je sieraad ook verkleuren, immers geen enkele huid is hetzelfde en helaas kun je hier weinig aan doen.
  • Bij sieraden met strass steentjes kan het wel eens gebeuren dat er een steentje loslaat. Een beetje blanke (nagel) lak overheen geeft extra bescherming.
  • Stel je sieraden niet bloot aan te fel zonlicht of zonnebank. Kleurstenen kunnen daardoor verkleuren.

Waarschijnlijk ga je al zuinig met je sieraden om maar wellicht zat er een tip tussen die je nog niet wist!

 

One thought on “Tips voor onderhoud van je sieraden

  1. Ik vind het goede tips dat je geeft hier, bij sommige sta je gewoon niet bij stil. Bijvoorbeeld douchen met sieraden aan. Ik draag geen vast sieraden, meestal als ik uitga of zin heb, daardoor blijft mijn sieraden best netjes en gelukkig maar.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s