“Infinity” armbandje en betekenis ervan.

Knipsel

De betekenis van infinity is oneindigheid. Oneindigheid is overal. De aarde of het heelal is oneindig, de horizon, je liefde voor iemand is misschien wel oneindig.

Het infinity symbool is makkelijk te herkennen aan zijn vorm, een liggende acht. We noemen het een infinity symbool maar oorspronkelijk is het een lemniscaat symbool.  Lemniscaat is een Grieks woord dat bloemenguirlande betekent en gebruikt werd wanneer een overwinnaar na een gevecht onthaald werd. Maar de Engelse wiskundige John Wallis (1616-1703) introduceerde het symbool als de ‘wiskundige oneindigheid’. En een andere wiskundige Jacob Bernoulli noemde het symbool als eerste ‘Lemniscus’, een Latijns woord voor onderscheiding.

Het Infinity symbool is wereldwijd bekend: Oneindige liefde, vriendschap, gezondheid, leven en nagedachtenis. Daarnaast staat dit “Oneindigheid” teken symbool voor constante vernieuwing, harmonie, evenwicht en verbondenheid.

Knipsel

 Yep, ik heb wat research gedaan..haha.

Door de simpele basisvorm is het trouwens ook een geliefd symbool geworden voor tatoeages. Vorig jaar was het infinity symbool een hot item binnen de sieradenwereld en zag je het veel. Nu wat minder maar, ik blijf het een erg mooi symbool vinden. Daarnaast heb ik gelezen dat wanneer je het symbool met je vingers in de lucht maakt, gebeurt er iets met je wat moeilijk te verklaren is; er overkomt je een gevoel van rust, een gevoel van dat het goed zo is.  Er schijnt meer te gebeuren wanneer je dit symbool regelmatig visualiseert of tekent. Nou, dan moet ik dit symbool maar vaak in de lucht gaan maken. Kan misschien goed helpen bij het terugvinden van rust. Daar ontbreekt het bij mij nog wel eens aan. In ieder geval is het leuk om eens research te doen naar de betekenis van bedels of onderdelen die ik in sieraden verwerk.

Dit armbandje kun je uiteraard kopen in de webshop van SanShine.

Vind jij het ook interessant om de betekenis van symbolen te weten?

 

10 thoughts on ““Infinity” armbandje en betekenis ervan.

  1. Zelf heb ik zo’n ketting. Vorige zomer gekregen in Parijs. Leuk om jouw blog te lezen. Misschien moet ik ook maar in de lucht gaan tekenen, kan wel wat rust gebruiken.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s