Knutseltips voor in de zomervakantie!

IMG_4049

Zomervakantie 2016, afgelopen vrijdag is deze bij ons begonnen. (Jipiee!!) Regio Noord krijgt 16 juli vakantie en de basisscholen in het zuiden van het land mogen de vakantie vanaf de 23e inluiden! Maar hoe fijn het ook is, die 6 weken vrij is voor menig ouder best lang. Misschien ga je er een paar weken tussen uit of geniet je heerlijk van een thuisblijf-vakantie. Hoe dan ook er zullen vast wel dagen tussen zitten dat je kids echt niet meer weten wat te doen of dat het zo’n lekkere oer-Hollandse plensdag is. Een goed moment om de knutselspullen uit de kast te halen want met deze 10 tips kom je een heel eind en zullen je kids zich niet meer vervelen.

1.Kleien

IMG_7374

Bij veel kinderen favoriet. Wat onze kinderen er ook vaak bij pakken als ze gaan kleien zijn de bakvormpjes. Die zijn net een tikkeltje leuker dan de standaardvormpjes die bij de klei zitten. Wat ook erg leuk is om klei te kopen die hard word. Bijvoorbeeld de  Home Deco Modelling Clay van de Action. Deze hoeft niet afgebakken te worden.

2. Schelpjes verven

Waarschijnlijk hebben jouw kids zakken vol met schelpen gezocht tijdens de vakantie maar wat moet je ermee? Ze liggen nu al in de “vergeethoek”. Ga ze verven! Hartstikke leuk en daarna kun je er een schilderijtje van maken op een canvas doek of beplak er een glazen potje mee!

3. Aquarium maken

Knipsel

Bron foto

Heb je nog ergens lege schoenendozen? De deksel kun je perfect gebruiken voor het maken van een aquarium. Kun je meteen van die geverfde schelpjes visjes maken!

4. Maak de leukste foto’s met stoepkrijt.

fe7bf7a41e01370a8608eebf0f255709 (1)

Bron foto

Spreekt voor zich toch?

5. Boekenlegger van ijsstokjes

IJsjes

Bron foto 

Er zullen vast heel wat ijsjes gegeten worden. Gooi de stokjes ervan niet weg maar bewaar ze en ga aan de slag met washitape en stiften en creëer zo de leukste boekenleggers!

6. Visjes van w.c.rollen

Visjes-knutselen-van-Wc-rollen-en-papier.1396381999-van-runeejjBron foto

Het enige wat je nodig hebt is papier, lijm en wc-rolletjes en je knutselt de mooiste visjes in elkaar!

7.Onderzetters van strijkkralenKnipsel

Sommige kinderen kunnen uren met strijkkralen bezig zijn en maken de mooiste creaties! Ook deze onderzetters of “bovenzetters” zijn super leuk om te maken. Laat in het midden wat kraaltjes vrij waar het rietje doorheen kan en zo hebben insecten geen schijn van kans om in je drankje te komen. Natuurlijk ook te gebruiken als onderzetters.

8.Vlieger maken

Op YouTube kwam ik een filmpje tegen hoe je zelf een vlieger kan maken. Sarah Glasbergen van de website Minime.nl legt in deze video uit hoe je heel makkelijk in ongeveer 10 minuten een leuke vlieger kunt maken.

 

9. Slippers Pimpen

f62bbece80227de4b7d5ad2fe90e0069

Bron Foto

Op Pinterest zag ik deze leuke slippers, je kan ze hier uitprinten. Verf, plak of geef ze een mooi kleurtje en klaar zijn je zomerse slippers.

10. IJsjes memory

July-Popsicle-complete650

Bron foto

Deze vind ik zelf erg leuk. Op de site van Alexbrands.com staat deze DIY en uiteraard met de gratis printables om de ijsjes te maken.

Hopelijk heb je iets aan deze knutseltips. En laat die regen nu maar komen…… Nee, grapje. Deze activiteiten kun je natuurlijk ook prima met mooi weer buiten aan de tuintafel maken. In ieder geval wens ik jullie alvast een fijne zomervakantie en veel knutselplezier!

Welke knutselactiviteit vind jij het leukst?

4 thoughts on “Knutseltips voor in de zomervakantie!

  1. Ontzettend leuk! Ik denk dat wij een van deze knutsel ideeën wel gaan gebruiken. Al hoop ik op veel buiten zijn in de vakantie, er is altijd wel een keer tijd om te knutselen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s