Polsmaat opmeten

massband-1189947_1280 (1)

Hoe weet je nu welke lengte je nodig hebt voor een armband? En hoe kun je het beste meten? Het leek me leuk om daar een blogpost over te maken. Ik vertel je 2 manieren hoe je het beste je polsmaat kunt opmeten. Lees je mee?

De gemiddelde polsmaat van een vrouw ligt tussen de 17 en 19 cm. Om je precieze maat op te meten kun je het volgende doen;een touwtje of lintje gebruiken of een meetlint.

Een touwtje

Heel simpel, neem een touwtje of lintje, wikkel het om je pols en onthoud het punt waar het touwtje kruist. Leg het langs een liniaal en lees de centimeters af. Tel er 1 á 2 centimeters bijop afhankelijk hoe strak of hoe los je de armband wil dragen. En zo heb je je polsmaat.

Met een meetlint

  1. Neem een meetlintje of een rolmaat
  2. Meet de omtrek van je pols (zorg dat het meetlint net onder het knobbeltje van je pols zit)
  3. Zorg ervoor dat het meetlint strak maar niet knellend om je pols zit. Ook hier tel je 1 of 2 cm erbij. Et voilá, that’s all.

Handige maattabel

Zo makkelijk kun je dus je polsmaat opmeten. Om het je nog makkelijker te maken heb ik een tabel gemaakt. In deze tabel heb ik de ± maten gezet van armbandjes en enkelbandjes. Altijd handig om bij de hand te hebben.

Knipsel
Heb jij je polsmaat wel eens opgemeten?

5 thoughts on “Polsmaat opmeten

  1. Zo een maattabel is handig. Mijn kinderen hebben heel wat armbandjes gekregen en de meeste zijn te groot en liggen maar in de kast en dan vergeet ik ze en zijn “opeens” te klein 😉

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s